Dijous, 28 De Gener De 2021
Ctra. C-26, km. 117, Navès - 25286
Telèfon: 973482553
Fax: 973482553

Notícies

16/09/2020

Navès vol convertir les violències masclistes en “impensables”


Foto

El municipi es suma a la campanya executada coordinadament pel Consell Comarcal i els ajuntaments del Solsonès

Ladjectiu impensable fa referència a allò altament improbable o impossible que succeeixi . Amb el lema Fem impensables les violències masclistes, el Solsonès posa en marxa una campanya que té per objectiu remoure totes aquelles estructures i actituds que sostenen i perpetuen les violències masclistes, una xacra que afecta una de cada tres dones en algun moment de la seva vida. 
Una de les principals novetats és la diversitat de públics a les quals sadreça la iniciativa. Sota el paraigua duna mateixa campanya saglutinen accions comunicatives específiques destinades a cinc públics diferents: per a dones, homes, infants, joves i professionals que treballen en làmbit de la violència masclista. I és que, com afirma Maribel Bella, tècnica del Servei dInformació i Atenció a les Dones (SIAD) del Solsonès, tendim a pensar que això no va amb nosaltres quan en realitat som determinants perquè deixi de passar. La campanya és impulsada pel Consell Comarcal, a través del SIAD, i executada coordinadament amb els ajuntaments del Solsonès.
 
Adonat, eines per identificar la violència 
Tenir eines per identificar la violència masclista, conèixer quin és el procés a través del qual sinstaura dins duna relació, identificar els factors de risc, saber a quins serveis podem demanar ajuda o com ens podem autoprotegir. Aquests són alguns dels continguts que es volen difondre a través dAdonat, la part de la campanya adreçada a les dones. 
Les principals accions són ledició de material divulgatiu, consistent en quatre models de cartells diferents dissenyats i il"lustrats per la il·lustradora Marta Bellvehí i un quadríptic informatiu, i la difusió de tres espots que combinen literatura, dansa i il"lustració, entre daltres, per impactar mitjançant un llenguatge més subtil i emocional. 
 
Material audiovisual per a joves i famílies 
El públic jove és un dels principals objectius de la campanya. De fet, durant el passat curs escolar, i en el marc daquesta campanya, ja es van dur a terme gairebé una vintena de tallers per a alumnat i professorat de secundària tant a Solsona com a Sant Llorenç de Morunys. 
El tancament dels centres a causa de la COVID-19 no va permetre realitzar totes les activitats previstes sota el nom de Questionat. Per això, aquelles accions es complementaran amb material audiovisual adreçat a joves i a famílies per tal que puguin accedir a aquests continguts. 
 
Treball en xarxa
Paral"lelament, des del SIAD sestà treballant en la programació de diverses accions de formació adreçades a professionals que intervenen en la detecció, atenció o recuperació de dones i infants en situació de violència. Properament sanunciaran els cursos, que sagruparan amb el nom Implicat. 
La realització duna campanya com aquesta ha estat possible gràcies a la voluntat de col"laboració i cooperació dels diferents municipis del Solsonès i del Consell Comarcal. Tal com expressa la presidenta del lens intermunicipal, Sara Alarcón, sumar esforços ens permet crear una campanya més ambiciosa i amb un major impacte en la població.
Els ajuntaments de Solsona i Sant Llorenç shan centrat en la línia adreçada a joves, professorat i família, en tant que són les poblacions que concentren els centres deducació secundària de la comarca. Per la seva banda, els municipis més petits shan focalitzat en els missatges destinats a les dones i en la identificació de les violències masclistes.
El desplegament complet de la campanya sha projectat en un període de dos anys a través del suport de lInstitut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya i amb el finançament de la Secretaria dEstat dIgualtat que reben els diferents ajuntaments a través del Pacte dEstat contra la violència de gènere. 
La campanya del Solsonès contra les violències masclistes es podrà seguir a través del web www.campanyaimpensables.cat i també al perfil dInstagram @campanyaimpensables. 
 



Mapa Web